logologo

Met Easy Branches kunt u uw gastpost binnen ons netwerk in alle landen van de wereld delen om wereldwijde klanten te bereiken. Start vandaag nog met het delen van uw verhalen!

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Lifestyle

Nooit Vragen om Vruchten te Plukken als we geen Zaden Planten.

Nooit Vragen om Vruchten te Plukken als we geen Zaden Planten   De tijden zijn veranderd vergeleken met het verleden en nu is alles meer gebaseerd op individueel dan voor gemeenschappelijke samenwerkingen. De meesten denken aan eigenbe


  • Sep 28 2019
  • 175
  • 14348 Views


Nooit Vragen om Vruchten te Plukken als we geen Zaden Planten



 

De tijden zijn veranderd vergeleken met het verleden en nu is alles meer gebaseerd op individueel dan voor gemeenschappelijke samenwerkingen.

De meesten denken aan eigenbelang en dan is het niet gemakkelijk om in groepsverband iets samen te organiseren alleen maar wanneer er gelijkwaardige profijten worden verkregen.

Tegenwoordig wil het grootste deel van de bevolking niets meer doen om gratis te helpen en verwachten van alles wat zij doen iets terug en hoe meer des te beter.

Iedereen kan meestal oogsten wat hij zaait, behalve degenen die alleen maar willen afwachten zonder moeite te doen door altijd te dagdromen en gewoon wachten op hun gratis maaltijd.

Sommige hebben een onedelmoedige begeerte naar eigen voordeel en zijn inhalig maar kunnen nog delen vanuit hun hart.

Een ander is op zoek naar voordelen hoe klein ze ook zijn ook al moeten ze anderen benadelen door hun overdreven hebzucht.

Diegene die denkt alleen maar aan eigenbelang kan zichzelf bevredigen door anderen hun belangen te verwaarlozen en te gebruiken om zo bevoordeeld te worden.

De opportunist die alleen maar door eigenbaat gedreven word en zo door alles voor te bereiden en berekenen om zelfs ten kosten van anderen zijn voordeel te behalen zonder enige spijt.

De sociale persoon is daar voor anderen om een helpende hand te bieden en bouwt een vriendschappelijke relatie op met wederzijds respect om zo samen voordelen daarvan te hebben.

Als er gezamenlijke belangen mogelijkheden zijn kunnen we de eerste stap zetten door iets te ondernemen of te bespreken waar een ieder een respectieve taak vervult die voor wederzijds belang is en beiden voordelen brengt.

Maar als we niks voor een ander willen doen moeten we ook geen gunsten gaan verwachten maar zullen we zelf eerst indicatieve taken moeten verrichten om zo de balans te compenseren tegenover elkaar.

Communicatie is zeer belangrijk in zulke gevallen bij ontevredenheid, omdat begrip niet altijd op afstand getoond kan worden maar wel in een gesprek of chat uitgelegd kan worden.

Waardoor waardering en begrip over de situatie met respectvolle woorden verstaanbaar kunnen worden gemaakt en oplossingen zo worden verkregen.

Zo kan een misverstand en denken aan termen als egoïsme worden verholpen en kunnen door samen te communiceren eensgezind de samenwerking hervatten en voortzetten voor verenigde belangen.

Wie niet zaait zal ook niet oogsten in een bondgenootschap met solidariteit tegenover elkaar.



 

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.

Auteur Jan Jansen



http://auteur.janjansen.guru/nooit-vragen-om-vruchten-te-plukken-als-we-geen-zaden-planten.html



Lees Meer Gedichten.......

#gedichten #poetry #gedicht  #verhaal #verhalen #poëzie

#easybranches #janjansen



 



 



Share this page

Guest Posts by Easy Branches

all our websites